update Coronavirus 30-09-2020

Beste zwangere en partner, 

Naar aanleiding van de persconferentie met betrekking tot het coronavirus van 28-09-2020, hebben wij als praktijk een aantal maatregelen moeten verscherpen. Zowel onze beroepsgroep als het regionale en landelijke crisisteam hebben voor verloskundigen adviezen gegeven. Met de oplopende besmettingen, ook in de Hoeksche Waard, voelen wij ons genoodzaakt om hier gehoor aan te geven. We willen jullie namelijk de beste zorg geven en dat kan alleen als we als praktijk kunnen blijven draaien. 

De aanpassingen die jullie hierdoor gaan zien in de praktijk zijn de volgende:

Op de praktijk:

  • Op spreekuur zullen wij een mondkapje dragen en hebben wij handschoenen aan bij lichamelijk contact. Wij kunnen dit ook aan u vragen.
  • Kom zo veel mogelijk alleen. Partner mag eventueel mee, maar beperk de controles waarbij partner mee komt. Beeldbellen is altijd mogelijk tijdens de controles. Zo kan hij/zij er toch van een afstandje bij zijn. 
  • Kinderen of andere relaties (moeder/vriendin) mogen niet meekomen naar de praktijk. 
  • In de wachtkamer staat een alcoholdispenser, wij verzoeken u om bij binnenkomst uw handen te desinfecteren. 

Tijdens de bevalling:

  • Bij de bevalling, zullen wij een mondmasker dragen als we ons binnen anderhalve meter van jullie bevinden. Dit zal dus vooral bij de lichamelijke controles en bij het persen en de geboorte zijn. 
  • In de thuissituatie mag partner en nog een derde, zoals een moeder, vriendin of geboortefotograaf bij de bevalling zijn. 
  • In het ziekenhuis mag voorlopig een persoon bij de bevalling zijn. Hier valt partner ook onder. 

Tijdens het kraambed:

  • Wij zullen de fysieke kraambedcontroles waarbij wij langskomen beperken tot een minimum. (Dit betekend niet dat we niet laagdrempelig langskomen.) We proberen minimaal 1 keer in het kraambed langs te komen. 
  • Wanneer we geen anderhalve meter afstand kunnen houden, dan zullen wij ook tijdens het kraambed een mondkapje dragen. 

Voel je vrij om zelf een mondkapje te dragen als je dat prettig vind, wij beschermen jou en jij beschermt ons.

Verdere afspraken over de bevalling of kraamvisite zijn afhankelijk van het ziekenhuis en het kraambureau. Hier kunnen wij verder niets over zeggen. Eventuele afspraken die bij de echo gemaakt worden, zal het echocentrum met jullie doornemen. 

De nieuwe maatregelen gaan ons niet in de koude kleren zitten, een zwangerschap is een bijzondere en mooie periode en hierin willen we graag zo dicht als mogelijk is bij jullie zijn, zowel emotioneel als fysiek. Je mag weten dat je altijd met al je vragen, zorgen en onzekerheden bij ons terecht kan.

Verder blijven de algemene maatregelen gewoon gelden. Dus ben je verkouden, ziek of in contact geweest met iemand die corona heeft, blijf dan thuis en neem contact met ons op. Was regelmatig uw handen. Hoest en nies in je elleboog en houdt zo veel mogelijk afstand. 

 

Met vriendelijke groet, 

Ageeth, Martijntje, Lisa, Anna, Marieke en Fanny

Verloskundigenpraktijk Hoeksche Waard Oost