Anticonceptie

Na de bevalling kan anticonceptie weer belangrijk worden. Op enig moment komt je cyclus weer op gang. Dit moment is voor iedereen anders. Het geven van borstvoeding kan hier invloed op hebben. Het duurt dan meestal langer voor je cyclus weer op gang komt. Borstvoeding geven beschermt niet tegen zwanger worden tenzij je daarbij een aantal regels in acht neemt. Bedenk dat je meestal een eisprong hebt voor de menstruatie. Je bent dus mogelijk vruchtbaar voordat je de eerste keer weer ongesteld wordt. Na een miskraam kun je na 10 dagen weer een eisprong hebben.

 

De keuze voor welke vorm van anticonceptie je wilt gebruiken is natuurlijk erg persoonlijk. De verschillende vormen van anticonceptie kan je vinden via anticonceptie.nl.  Na een miskraam of een bevalling zullen wij je desgewenst adviseren over anticonceptie.

 

In onze praktijk is verloskundige Marieke van Leeuwen bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Zij informeert je over de voor- en nadelen van verschillende anticonceptiemiddelen en helpt je bij je keuze. Ook kan zij een spiraal voor je plaatsen.