KRAAMTIJD

Na de bevalling is het tijd om uit te rusten, te herstellen en de baby te leren kennen. Wij ondersteunen je graag hierbij.

Na de bevalling zorgt de kraamverzorgende thuis voor jou, jullie baby en de rest van het gezin. Vaak verricht zij ook licht huishoudelijk werk, zodat jij de tijd hebt om lekker uit te rusten en je op je baby te concentreren.

Wij zijn als verloskundigen medisch eindverantwoordelijk voor het verloop van het kraambed. Wij komen in de eerste week na de bevalling regelmatig een kraambezoek afleggen. We bekijken de controles die de kraamverzorgende bij jou en je baby doet en we beantwoorden eventuele vragen. De achtste dag is in principe de laatste dag dat wij je bezoeken. De zorg voor de baby wordt vanaf dan overgenomen door de Jeugdgezondheidszorg (JGZ).

Als je tijdens de zwangerschap onder controle van een gynaecoloog bent en ook onder begeleiding van de gynaecoloog moet bevallen, kun je contact met ons opnemen voor de begeleiding van het kraambed. Je kunt je hiervoor al tijdens de zwangerschap aanmelden. Een medewerker van de kraamafdeling laat het ons weten als je naar huis gaat na de bevalling. Op dat moment nemen wij de zorg over en komt er de dag na thuiskomst een verloskundige bij je langs.