Kraamtijd

De kraamzorg

De kraamverzorgende helpt ons bij een thuisbevalling en is daarom onmisbaar. Daarnaast is zij erg belangrijk bij de begeleiding en verzorging van moeder en kind in de kraamweek. Dit is de eerste week na de geboorte. Wij vinden kraamzorg erg belangrijk voor een goed verloop van de eerste dagen. Geef je borstvoeding? Dan helpt zij je hierbij. Ze doet de controles bij de kraamvrouw en de baby om te kijken of alles medisch gezien goed gaat en helpt en geeft je tips bij het verzorgen van de baby. Zij zijn onze ogen en oren in de week.

Vergeet niet om de kraamzorg op tijd te regelen. Het liefst regel je kraamzorg voor de 16e week van de zwangerschap.  In onze regio zijn diverse kraamzorgorganisaties actief. Bij de restintake geven wij hier folders van mee. Het is handig om bij je zorgverzekeraar naar te gaan of zij de zorg vergoeden.

Wij werken samen met de kraambureaus uit de regio. Dit zijn kraamzorg Madelief, stichting DAT, de Waarden en RST. Wil je je aanmelden bij een van deze bureaus, klik dan op onderstaande link.

Heb je nog vragen over de kraamzorg, bel gerust!