EERSTE AFSPRAAK

Heb je een positieve zwangerschapstest? Wat leuk! Gefeliciteerd! Vanaf het moment dat je een positieve zwangerschapstest hebt, kan je contact met ons opnemen om je in te schrijven. Klik dan op de inschrijfbutton, mail of  bel ons op 078-6767439. We zien er naar uit om je te ontmoeten.

De eerste afspraak vindt plaats bij circa 8 weken zwangerschap en gaat ongeveer 45 minuten duren. Van te voren kan je een vragenlijst invullen. De vragenlijst zullen we bij de intake bespreken om te kijken welke zorg er medisch gezien bij jullie past. Verder praten we over eventuele eerdere zwangerschappen en jullie wensen qua begeleiding. Daarnaast zullen we veel informatie geven, bijvoorbeeld over voeding. Je kunt je hier alvast op voorbereiden door de folder Zwanger! en eventueel de folder NIPT en de 13-weken en 20-weken folder te lezen.

Bij de tweede afspraak zullen we, als je dat wenst, verder ingaan op de prenatale screening. Dan praten we verder over de NIPT, de 13-weken echo en de 20-weken echo. Dit zijn onderzoeken waarbij gekeken wordt of jullie een grotere kans hebben op een kindje met structurele afwijkingen, zoals het syndroom van down.

Veel meer informatie over zwangerschap en bevalling kan jij vinden op deverloskundige.nl.